Μη παίρνετε τη δημοκρατία ως δεδομένη

” Μπορείτε να μάθουν να εκτιμούν αυτό που έχετε . ” Ήταν ένα απλό μήνυμα από μια γυναίκα που έχει κερδίσει το δικαίωμα να παραδοθούν.
Βιρμανίας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi , ο οποίος πέρασε σχεδόν 20 χρόνια σε κατ ‘οίκον σε έναν αγώνα για να φέρει τη δημοκρατία στην ταραγμένη χώρα του , κάλεσε τους Αυστραλούς να μην υποτιμούμε τα προνόμια που απολαμβάνουν .
Το Σάββατο , ο 68-year -old είπε μια συναρπάσει στο Πανεπιστήμιο Monash Robert Blackwood Hall κοινό – όπου έλαβε τιμητικό διδακτορικό του νόμου – που ποτέ δεν είχα ψηφίσει σε ελεύθερες εκλογές , και ήταν ένα δικαίωμα που πρέπει να αποτιμώνται .
“Θα Επειδή έχετε αυτά τα τεράστια πλεονεκτήματα , θα ήθελα να κοιτάξετε χώρες όπως η δική μας , που αρχίζουν από την πορεία που έχει ληφθεί για δεδομένος . Νομίζεις ότι η δημοκρατία είναι εκεί για σας , έχετε το δικαίωμα στη δημοκρατία αλλά ο νόμος είναι μια αντίληψη . ‘s δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα απόλυτο δικαίωμα . Έχετε ήδη πετύχει περισσότερα από ό, τι κάποιοι από εμάς θα μπορούσε ποτέ το όνειρό του πραγματοποιώντας στη ζωή μας … χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την υποστήριξή σας . ”

Σε ομιλία του στη συμφιλίωση και το κράτος δικαίου , η κα Suu Kyi , ο οποίος είναι ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ και ο πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία , δήλωσε πίστη στη δικαιοσύνη είναι στο επίκεντρο της διαδικασίας δημοκρατική .
Σημείωσε ότι κατά την αυτοκινητοπομπή του έπεσε σε ενέδρα το 2003 – μια επίθεση κατά την οποία σκότωσε τέσσερις υποστηρικτές και οδήγησαν στη σύλληψή του – οι δράστες δεν ήταν ποτέ έφερε στο λογαριασμό . ” Τι είδους κράτος δικαίου είναι αυτό; Τι είδους δικαιοσύνη είναι ότι η τιμωρία που επιβλήθηκε σε όσους προσβλήθηκαν , και πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα έθνος με βάση αυτές τις αξίες; ”
Ενώ η δημοκρατία ηγέτης της αντιπολίτευσης που έχει αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψής του στην Αυστραλία από τα τοπικά μέλη των εθνοτικών Kachin της Μιανμάρ για την αποτυχία της να καταδικάσει την στρατιωτική δράση εναντίον τους και να μην αναφέρω κατά της διώξεις των μουσουλμάνων , τόνισε ότι η καταδίκη δεν ήταν ο τρόπος της συμφιλίωσης .
«Βρήκα ότι η καταδίκη μιας κοινότητας , αυξάνει το φόβο και οδηγεί τους ανθρώπους στον εξτρεμισμό .
“Ο καθένας φοβάται όταν ξεσπά βία πολύ συχνά . Το πρώτο βήμα που πρέπει να πάρετε είναι να εδραιώσει το κράτος δικαίου . Εάν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι απειλούνται , δεν μπορούν να περιμένουν να καθίσουν και να βρουν μια λύση στις διαφορές τους . ”
Παρέχουν την υψηλότερη τιμή το πανεπιστήμιο γι ‘αυτό , Monash Καγκελάριος Alan Finkel δήλωσε ότι το ίδρυμα είχε την τιμή να αναγνωρίσει μια γυναίκα που είχε δείξει το τεράστιο θάρρος και χάρη στο πρόσωπο της τυραννίας .
Suu Kyi έκκληση για συνταγματικές αλλαγές για να διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στη Μιανμάρ προστατεύονταν , σημειώνοντας ότι η δημοκρατία είναι ένα μονοπάτι , δεν είναι απόλυτο στόχο και ότι η συμφιλίωση θα πάρει χρόνο .
” Τα σπορόφυτα ξεκίνησαν . Όμως φυτά μπορούν να έλκεται από ένα φύσημα του ανέμου μπορεί να κινείται μακριά από μια αναίσθητη πόδι … Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο όπου αυτά τα φυτά αρχίζουν να ριζώσει .
«Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσει πριν φθάσει σε αυτό το σημείο . “